Ontmoet Hoorn

Beleef VOC-stad Hoorn met een prachtige rondleiding, een bezoek aan het West-Fries Museum en een heerlijk driegangenmenu in een typisch Hoorns restaurant.

13:00 - 13:30: Ontvangst met koffie en gebak in Hoorn

Onze begeleider heet jullie hartelijk welkom in een gezellig café in het centrum van Hoorn. Iedereen krijgt een heerlijk kopje koffie of thee met appelgebak.

 

13:30 - 14:30: Rondleiding Hoorn

De groep krijgt een prachtige rondleiding door Hoorn. Onze kundige en gezellige gids laat de mooiste plekjes van Hoorn zien, waaronder de oude binnenhaven, de Hoofdtoren en het stadscentrum met de Roode Steen.

 

14:30 - 15:30: Bezoek Wesfriesmuseum

Het Westfries Museum is gehuisvest in een van de opmerkelijkste gebouwen van Hoorn. Achter een 17de eeuwse pronkgevel vol leeuwen en stadswapens gaat een complex schuil met statige zalen, intieme kamers, hoge zolders en geheimzinnige kelders. Het Westfries Museum is een historisch museum met een zeer gevarieerde collectie. In 25 zalen en kamers zijn een enorme hoeveelheid voorwerpen te zien op het gebied van bijvoorbeeld de geschiedenis van de stad Hoorn, de kunstnijverheid, de schutterij, de Verenigde Oostindische Compagnie, de handel en archeologie. Gedurende de ruim honderd jaar dat het museum bestaat, werd het gebouw verrijkt met schuttersstukken, schoorsteenstukken, en interieuronderdelen die herinneren aan hun vroegere gebruikers. Daarnaast kregen tal van voorwerpen met betrekking tot de cultuur en de geschiedenis van Hoorn en West-Friesland een plaats in dit gebouw. De beschrijvingen van het gebouw en de collectie geven een beeld van een opmerkelijk stukje vaderlandse geschiedenis.

 

17:00 - 19:00: Diner op de Roode Steen

Dagverse soep, mini carpaccio en huisgemaakte loempia, of
Vegetarische groene salade
*
Gebakken zalm met kruidige tomatensaus, of
Ossenhaas met peperjus en grove groenten, of
Vegetarische lasagne met wilde spinazie
*
Koffie met lekkers van de kok